.
      
.
      
.
      
.
      
.
      
.
      
.
      
.
  
Dječji vrtić Osnovna škola Osnovna škola
HR EN
  • slide
  • slide
  • slide
  • slide
  • slide

Pitanja

Kako će biti organizirana nastava?

Škola i vrtić će primati djecu od 7 sati kada će biti organizirano dežurstvo. Nastava počinje u 8 sati i odvijat će se po usvojenom rasporedu. Nakon nastave će djeca imati mogućnost rješavati zadaću i učiti te će u slobodno vrijeme moći pohađati razne izvannastavne aktivnosti koje ćemo organizirati ovisno o željama djece. Djeca će biti gotova sa svim aktivnostima u 16 sati kada će organiziranim prijevozom ići kućama, a roditelji čija djeca ne koriste usluge školskog prijevoza moći će dolaziti po djecu do 17 sati.

Hoće li djeca imati prehranu u vrtiću i školi?

Naravno. Vrtićka djeca će imati dva glavna obroka i dva međuobroka. Djeca koja pohađaju školu imati će tri obroka, odnosno doručak, ručak i užinu. Planiramo uvesti zdravu prehranu za djecu bez davanja namirnica koje djeci ne odgovaraju, a sve u skladu s prethodnim dogovorom s roditeljima.

Zašto su škole posebno za dječake, a posebno za djevojčice?

Vremenski različit razvoj djevojčica i dječaka (fizički i psihički), psihološke i afektivne osobitosti svojstvene spolovima te potreba ojačavanja spolnog identiteta u vrijeme razvojne dobi neki su od motivacijskih čimbenika koji su u novije doba, i u kulturološki različitim krajevima, doveli do ponovnog predlaganja i sve brojnijeg postojanja pedagoškog modela homogenih razreda. Takav obrazovni model omogućuje da se s punim poštovanjem odnosi prema specifičnostima svakog spola te olakšava prilagodbu obrazovanja stilovima učenja dječaka, odnosno djevojčica, s posljedičnim postizanjem izvanrednih akademskih uspjeha.

Kolika će biti školarina?

Budući da svaki roditelj želi svome djetetu omogućiti kvalitetan život pa tako i kvalitetno obrazovanje, želimo omogućiti svakom djetetu da takvo obrazovanje i dobije. To mislimo postići tako da svakoj obitelji pristupimo individualno, što znači da će obitelj izdvojiti za obrazovanje svog djeteta iznos u skladu sa svojim mogućnostima.


Ispiši stranicu
Mapa weba